top of page
  • Brandstoffen Slabbinck

Het ideale moment om stookolie te bestellen

Prijs in de gaten houden – geld besparen

Als u in de gaten houdt wanneer stookolie het goedkoopst is, begrijpt u beter wanneer het de beste tijd is om stookolie te kopen. De prijs van stookolie schommelt het hele jaar door, dus als u weet op welke gebeurtenissen u moet letten en de typische prijstrends begrijpt, kunt u geld besparen.Wanneer is de beste periode?

De beste tijd om stookolie te kopen, is meestal de zomer. Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar de prijs van stookolie wordt beïnvloed door vraag en aanbod. In de zomer, wanneer het warm weer is en huishoudens hun verwarming minder gebruiken, is de vraag naar stookolie laag. Hierdoor daalt de prijs. Bovendien zijn de levertermijnen vaak korter.

U kunt overwegen om uw stookolie in de zomer in het groot in te kopen om een voorraad aan te leggen voor de komende herfst en winter. Dit levert u de beste besparingen op. Maar ook andere gebeurtenissen kunnen de prijs van stookolie beïnvloeden, dus de beste tijd om stookolie te kopen staat niet vast.

Andere factoren die de prijs beïnvloeden

Als er politieke onrust heerst in een land of als er oorlog dreigt, kunnen consumenten grote hoeveelheden olie 'paniekkopen' uit angst dat het moeilijk wordt om toegang te krijgen tot deze energiebron als een land in wanorde raakt. Dit was duidelijk te merken bij het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Ook grootverbruikers zoals de Verenigde Staten en China hebben hun invloed op de algehele prijsvorming. Als grootste olieconsumenten ter wereld hebben ze ook een grote impact op de vraag en dus de prijs. Er wordt gesuggereerd dat hoe beter het gaat met de economie in termen van bijvoorbeeld werkgelegenheid of huizenprijzen, hoe groter de vraag naar olie en hoe hoger de prijs die consumenten voor olie kunnen verwachten. 

Wilt u meer weten over hoe u de goedkoopste prijs vindt voor het kopen van stookolie? Neem contact op met Brandstoffen Slabbinck.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page